Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1033 Erkjentlighetsprisen 2008 - Norges Svømmeforbund

ble på styremøte 9. oktober tildelt Norges Svømmeforbund med kr. 200.000. Prisen ble overrakt President Per Rune Eknes på styremøte i Stiftelsen UNI 2. desember 2008.

Denne tildelingen ble begrunnet med følgende:

Norges Svømmeforbund, NSF, er kanskje i det norske folk mest kjent for sitt idrettsmessige engasjement, fra grasrotplanet til toppidrett.

NSF er imidlertid kanskje mindre kjent for sitt satsingsområde omkring drukningsforebyggende arbeide ved aktiv satsing på at klubber og skoleverket skal bli best mulig rustet til å tilby barn og unge grunnopplæring i svømming. Dette gjøres bl.a. ved å utarbeide kursmateriell og hjelpemidler.

I NSFs idrettspolitiske dokument er det et eget kapittel om Svømming og samfunn”og der står det innledningsvis:

Svømmeidretten har stor betydning for individ og samfunn. Svømming er ”den eneste idretten du kan dø av å ikke kunne. En av NSFs viktigste oppgaver er å lære barn og unge å svømme. Svømmingen bør være en åpen og inkluderende idrett for alle grupper i befolkningen. De som lærer dette tidligst er de som utvikler best svømmeferdighet. NSF vil derfor være en pådriver for at forholdene for og kvaliteten på svømmeopplæringen i skolen forbedres. For innvandrergrupper som av religiøse eller kulturelle årsaker i liten eller ingen grad tar del i svømmeundervisningen, må det utvikles særskilte tiltak som tar hensyn til deres forhold.”

Mennesker med innvandringsbakgrunn er ofte hemmet av religiøse og kulturelle fordommer som gjør at de ikke kan integreres i vanlige grupper. Dette kan skyldes forholdene med garderober, dusjer osv. NSF arbeider derfor med å skape allianser med invandrerorganisasjoner slik at svømmeopplæring kan tilpasses disse gruppene.

Funksjonshemmede skal integreres i den ordinære idretten. Det er imidlertid mennesker med funksjonshemminger som ikke er interessert i den rene idrettslige aktiviteten, men som trenger svømming som ledd i den terapeutiske behandlingen. NSF arbeider med å utarbeide kursmateriell for dette, spesielt beregnet på fysioterapeuter og annet personell som skal arbeide med funksjonshemmede. Dette er til dels nybrottsarbeid. Det skal nå utdannes kurslærere som igjen skal utdanne instruktører.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss