Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1103 Tranøy Kystlag - M/K Senjapynt - Flåter, livbelter og landgang

fikk av Stiftelsen UNI i juni 2009 innvilget kr. 70.800 til flåter, livbelter og landgang for M/K Senjapynt

Tranøy kystlag ble stiftet i 2008 og holder til i Tranøy kommune på Sør-Senja. Kystlaget har pr. dags dato ca 70 medlemmer, som må sies å være meget god oppslutning for en liten kommune på ca 1500 innbyggere. Laget er medlem i Foreningen kysten og bygger på deres standardvedtekter. Laget arbeider for vern av gamle kystfartøy og fremme av kystkulturen generelt.

MK Senjapynt er en krysser bygget i 1960 med nærmere 50 års drift bak seg. Skroget er holdt i nærmest original stand. Eierne har fulgt opp den tekniske utviklingen og båten fremstår i dag som en relativt moderne kystfiskebåt. Fartøyet var i ferd med å bli kondemnert, men solid innsats av kystlaget, førte til at laget fikk kjøpt båten. Fartøyet er pr. dags dato sjødyktig, i godt hold og med godt teknisk utstyr, men har enkelte tæringsskader som må utbedres innen rimelig tid. Det er søkt kulturminnefondet om midler til dette.

Senjapynt ble tatt inn på RA’s liste i januar 2009.

Det arbeides nå intensivt for å få båten godkjent med forenklet passasjersertifikat. For å klare dette er det nødvendig med godkjent sikkerhetsutstyr som flåter, livbelter og landgang.

http://www.kysten.no/community.asp?uid=1918

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss