Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1108 Trondheim Befalsforening - sprinkling Vår Frue

fikk på styremøte 4. juni 2009 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 250.000 til sprinkler- og alarmanlegg i Vår Frue 4.

Befalsforeningens bygning i Vår Frue gate 4 i Trondheim må i forbindelse med krav fra Trondheim Brann- og redningsvesen brannsikres. Eier av bygningen er Parkgården AS, hvor Stiftelsen Trondheim Befalsforening eier alle aksjene.
Huset har en unik historie knyttet til kultur-, forenings- og restaurantliv.

Bygningen er ikke fredet, men underlagt vernetilsyn fra Byantikvaren i Trondheim.

Størstedelen av bygningsmassen er et resultat av gjenoppbygging etter brann i 1785, og er således blant de aller eldste trehusanlegg som er bevart i byen.
Bygningen er av høy antikvarisk verdi både pga alder og fordi den hittil i sjelden liten grad er bygd om.

Byantikvaren i Trondheim uttaler at Våre Frue gate 4 fremstår som et ualminnelig betydningsfullt kulturminne i Trondheim som han klart kan anbefale gitt støtte til. Likeledes støttes dette av Foretidsminneforeningens Antikvariske Utvalg.

Brannsikringen blir prosjektert av Blix Arkitektkontor og Brannteknisk Consult har kostnadsberegnet prosjektet med brannsikring til kr. 3.429.000.

Søknaden er kun til den del av bygningen som ikke er mulig å drifte på kommersiell basis pga den kulturhistoriske verdien, og for å kunne fullføre prosjektet er det av avgjørende betydning at man mottar støtte.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss