Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1116 Garen på Skiftenes

fikk av Stiftelsen UNI i august 2009 innvilget kr. 20.000 til skifte av hovedsikringskap og installering av brannvarslingsanlegg med tilknytning til brannvesents sentral på gården "Garen" på Skiftenes.

Jan Ellingsen har nylig overtatt gården ”Garen” på Skiftenes, som ble oppført i 1823 med 1179 daa, hvorav 21 daa er dyrkbar jord. Her ønsker Ellingsen med kone og 2 barn å drive gården videre på tradisjonelt vis. Det er ønskelig å bevare huset i mest mulig original stand som videre skal representere de gamle kulturhistoriske verdiene og fremstå som et museum fra den tiden.

Det vises til uttalelse til hovedbygningens verneverdi fra Aust-Agder fylkeskommune, kulturminnevern: Hovedbygningen på ”Skiftenes Østre” er ikke fredet, men har særlig høy verneverdi knyttet til bygningens høye alder og høye grad av autentisitet. Husets verdi styrkes også av stedet og kulturlandskapet, som har særlig stor tidsdybde. (I 1939 ble det funnet sølvhalsbånd fra om lag år 1000, som i dag befinner seg på Oldsakssamlingen i Oslo).

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss