Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1119 Berlevåg Museum- og Historielag / Berlevåg kommune - Pomorkirkegård

fikk av Stiftelsen UNI i august 2009 innvilget kr. 10.000 til til anskaffelse av treverk til gravstøtter, maling til stakittgjerde og til værbestandig materiale til skilt i f.b.m. oppussing av Pomorkirkegård i Berlevåg.

Berlevåg Museum- og Historielag ble stiftet i 1980 med formål om å ivareta tidligere, nåværende og fremtidige kulturhistoriske verdier til beste for nåværende og kommende slekter.

I Berlevåg er det en pomorkirkegård ved hurtigrutekaia på Revnes som omfatter to gravstøtter i tre. På 1980-tallet ble det satt opp et stakittgjerde rundt gravstedet. Kirkegården ligger i nærheten av kulturminneløypa og hurtigrutekaia og er en egnet severdighet for turister og lokalbefolkning. Pomorkirkegården er ikke bare et minnesmerke over de to døde, men også over pomorhandelen, som var svært viktig her frem til 1920-tallet. Det finnes ikke mange spor etter denne her da alt av bygninger fra denne tiden ble brent høsten 1944.

For å ruste opp kirkegården trengs maling til stakittgjerde og materialer til nye støtter. Den ene gravstøtten var opprinnelig i sibirsk lerketre og er oppbevart på Berlevåg havnemuseum. Man ønsker å lage en kopi av denne i samme trevirke, hvis mulig. Arbeidet vil i hovedsak foregå ved dugnadsinnsats.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss