Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1123 Skåtøy Vel - brannpumpe

fikk av Stiftelsen UNI i august 2009 innvilget kr. 20.000 til kjøp av ny brannpumpe.

Skåtøy er en øy i Kragerøskjærgården. Øya har ca 300 fastboende.
Forbindelse til byen er via ferge eller egen båt.

I sommermånedene bebos øya av ti ganger så mange mennesker Dessuten har øya få nedbørsdøgn på sommeren som gjør at naturen er svært tørr på den tiden.
Dersom det skulle brenne på Skåtøy, kommer brannvesenet først til øya med ferga, eller med taxibåt for å starte slukningsarbeidet. Ferga har for øvrig høytrykks brannkanon på dekk, og kan i mange tilfelle bistå med slukning. Disse tiltakene er imidlertid tidkrevende og for Skåtøys vedkommende noe upraktiske. Mange av de fastboende bor ”inne” på øya, og vil i svært liten grad kunne nyttiggjøre ferga sitt tilbud m.h.t. brannslukking. Tid er en nøkkel ved effektivt brannvern og Skåtøy Vel har gjennom mange år bygget ut et lokalt brannvern og har pr. i dag investert i pumper, slanger, pulver- og skumapparater etc., samt en tilhenger fylt med brannutstyr som er tilgjengelig for alle øyas innbyggere. Summen er betydelig, utstyret skal vedlikeholdes og må stadig suppleres. Skåtøy Vel har ikke mottatt ”offentlige” kroner til dette. Brannvakta i Kragerø anerkjenner at jobben som gjøres på Skåtøy er uvurdelig, og bistår på årlig brannøvelse.

Pumpene de har er gode, men gir for lite trykk. Det er nå derfor et ønske å kjøpe ny brannpumpe med større løftekraft, som kan monteres i tilhengeren de har kjøpt, og dermed pensjonere den ene pumpen som er over 25 år gammel.

http://www.kragerokystperlene.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss