Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1141 Norsk Bergverksmuseum - sprinkleranlegg ved Regimentsgården

fikk av Stiftelsen UNI i august 2009 innvilget kr. 500.000 til sprinkleranlegg ved Regimentsgården ved Norsk Bergverksmuseum.

Norsk Bergverksmuseum er en stiftelse som forvalter 55 bygninger og et stort underjords gruveanlegg, fordelt på 5 lokaliteter.

1) Museumsanlegget i Kongsberg sentrum
2) Det Kongelige Norske Bergseminarium, Kirketorget, Kongsberg
3) Sølvverkets daganlegg med Sakkerhusene i Saggrenda
4) Gruveanlegget med Christian 7. Stoll og Kongens gruve
5) Haus Sachsen gruves daganlegg på Knutefjellet

Museet driver formidling for publikum i disse anleggene og har et årlig besøk på 50 – 60.0000 personer. Besøksvirksomheten i Sølvgruvene omfattes av høy grad av sikkerhet som er kostnadskrevende. Museets bygningsmasse og anlegg har tilhørt Kongsberg Sølvverk og er enten administrativt fredet eller fredet gjennom vedtak. Alle anleggene er oppført som særskilte brannobjekter.

Museet overtok Bergseminaret i 2005 og har i ettertid drevet restaureringsarbeider i samarbeid med Riksantikvaren som vil gå over flere år.

I forbindelse med kommunens oppgradering av kirketorget, ble det lagt frem rør for nytt vanninnlegg for Bergseminaret, og det er derfor et ønske å montere to sprinklersentraler.

Museet har store kostnader forbundet med restaureringen, anslått til ca kr. 15 mill., og er derfor avhengig av eksterne bidrag.

Riksantikvaren anbefaler at det monteres automatisk slokkanlegg på grunn av bygningens høye verneverdi, svært brennbare konstruksjoner og den overhengende faren for påtenning.

http://www.norsk-bergverksmuseum.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss