Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1142 Kirkens Bymisjon Trondheim - prosjekt "Leve med HIV 2010"

fikk av Stiftelsen UNI i august 2009 innvilget kr. 300.000 til prosjekt Leve med Hiv for 2010.

Kirkens Bymisjon i Trondheim er en diakonal stiftelse som arbeider blant mennesker i vanskelige livssituasjoner. De har 35 ansatte og mer enn 900 frivillige medarbeidere. Deres visjon er: At mennesker i bygen erfarer respekt, omsorg og rettferdighet.

Formål er: Fremme rettferdighet. Lindre smerte. Bygge fellesskap, Skape endring. Gi rom for tro.

Kikens Bymisjon etablerte våren 2006 prosjektet ”Leve med Hiv”, i hovedsak finansiert gjennom midler fra TV-aksjonen høsten 2005. Sosial- og Helsedirektoratet bidro også med driftsmidler.

Midlene fra TV-aksjonen er nå brukt opp og bidragene fra Sosial- og Helsedirektoratet samt fra Trondheim kommune som dekker husleien, er ikke tilstrekkelig for å videreføre prosjektet ut over 2009.

De som lever i berøring med hiv, representerer mangfoldighet. Felles for de aller fleste hivpositive og deres nærmeste er likevel at de opplever en sterk grad av stigmatisering, med den ekstra belastning dette medfører. Mange våger ikke å stå frem.

Gjennom ”Leve med hiv” er det etablert en møteplass der alle som er berørt kan hente den hjelp, støtte og veiledning som er nødvendig for å gjenvinne styring og handlekraft i eget liv.

http://www.bymisjon.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss