Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1145 Stiftelsen retretten - kursledere

fikk på styremøte 15. oktober 2009 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 227.000 til til utdannelse av kursledere til lærings- og mestringskurset ANTA i et halvt år.

Retretten er en verdinøytral,ideell stiftelse som har til formål å gi hjelp til videre hjelp. De har et rusfritt møtested hvor både tidligere rusmisbrukere, straffedømte og deres pårørende kan komme. I tillegg er de inne i fengsler og driver annen oppsøkende virksomhet rettet mot institusjoner og lignende.

Stiftelsen ble grunnlagt i 2002 av Rita Nilsen som selv er tidligere rusmisbruker. Rita arbeider i dag som terapeut og som faglærer og kontaktperson for NADA i Norge. (National Acupuncture Detoxification Association (NADA) er en verdensomspennende ikke-kommersiell organisasjon som holder kurs for personell innenfor helse og omsorgssektoren, spesielt innen rus og psykiatri). Frem til 2007 har stiftelsen bestått av frivillige medarbeidere med og uten egen rushistorie. De er inne i Oslo Fengsel 2 timer i uken og holder dessuten åpent lokaler for besøk i tillegg til besvaring av telefoner og mail fra hele landet.

Retretten blir støttet økonomisk av Oslo kommune v/Rusmiddeletaten og Sosial og Helsedirektoratet.

ANTA-kurset er et lærings – og mestringskurs, rettet mot mennesker som sliter med avhengighetsproblematikk. Kurset har forankring i dynamisk psykiatri, kognitiv atferdsterapi og NADA-protokollen hvor man tar utgangspunkt i personens egne evner og ressurser og øker kompetansen til å styrke seg selv både fysisk og psykisk. Kurset er ment til bruk i motiveringsarbeid, stabiliseringsfase før eventuell utredning eller innleggelse til døgnbehandling.

Kriminalomsorgen bekrefter godt samarbeid med Retretten. Både Aker universitetssykehus, A-senteret (en sosialmedisinsk klinikk som drives av Kirkens bymisjon i Oslo), NAV, Frelsesarmeens Fretex, RIO (Rusmisbrukernes interesseorganisasjon) og Det Nytter, bekrefter et positivt samarbeid med Retretten.

Det er foretatt et pilotprosjekt på et utvalg straffedømte med meget positivt resultat.

http://www.retretten.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss