Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1150 Mjøssamlingene - Thorstadbua

fikk på styremøte i Stiftelsen UNI 15. oktober 2009 innvilget kr. 175.500 til reparasjon av murkonstruksjonen på Thorstadbua i Lillehammer

Mjøsmuseet fremmer søknaden på vegne av Mjøssamlingene som er eier av Thorstadbua.

Mjøssamlingen har som formål å drive museumsvirksomhet og aktivisere befolkningen i mjøsområdet til å ta vare på og utvikle kultur og miljø knyttet til Mjøsa. Mjøssamlingen skal så langt mulig yte AS Oplandske D/S antikvarisk-faglig bistand i selskapets arbeid med å bevare og drive D/S Skibladner som teknisk kulturminne.

Kopperberget er bydelen i Lillehammer hvor ”land- og vanntransport ombyttes”, og dette var endepunktet for Mjøstrafikken som gikk over sundet før Vingnesbrua ble bygget i 1934.

Her ligger Thorstadbua, som er et viktig kulturminne knyttet til samferdsel. Thorstadbua er en natursteinsmurt bygning som fungerte som godslager og pakkhus i f.b.m. transport av varer til og fra Lillehammer dampskipsbrygge. I tillegg består anlegget av den gamle Skibladnerbrygga, en gammel steinmurt brygge og ekspedisjonshuset – samlet sett et viktig maritimt miljø som ble grunnlag for dannelsen av Lillehammer by.

Thorstadbua stor delvis ute i vannet, og er et uvanlig byggverk i ”innlandsk” sammenheng.

De nødvendige tiltakene gjelder reparasjon av mur- og trekonstruksjon samt overflatedrenering.

http://www.mjossamlingene.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss