Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1161 Stiftelsen Christian Radich - Hovedtavle

fikk på styremøte i Stiftelsen UNI 15. oktober 2009 innvilget kr. 500.000 til ny hovedtavle om bord på Christian Radich.

Stiftelsen Skoleskipet Christian Radich har som mål å bevare skoleskipet Christian Radich for kommende generasjoner gjennom aktiv drift. Skoleskipet har Oslo som sin hjemmehavn, med kaiplass på Akershusutstikkeren.

Driftsinntektene kommer fra chartervirksomhet i Oslofjorden, skoletokt og utenlandstokt med betalende medseilere, samt kontrakt med Sjøforsvaret.
Christian Radich ble levert i 1937 til Stiftelsen Østlandets Skoleskib, og seilte frem til 1998 som skoleskip, kun avbrutt av 2. Verdenskrig. I denne tiden har nesten 17.000 unge fått sin maritime utdannelse om bord.
I 1998 falt skoleskipsordningen bort og skipets eksistens ble avhengig av annen støtte.

Christian Radich var stjerne i filmen ”Windjammer” fra 1958, og hadde også en fremtredende rolle i TV-serien ”Onedin-linjen”. Skipet har hele sin levetid fungert som en Norsk seilende ambassadør og har markert seg på norske arrangementer i utlandet. Christian Radich har vunnet en rekke regattaer i inn- og utland og de 2 siste årene har hun vunnet begge etapper under Tall Ships’ Race. Dette gir ære og berømmelse, men dessverre intet overskudd.

Skipets tekniske tilstand er akseptabel, men preges av alderen på 72 år. Skipets synlige deler er penere og i bedre stand enn på mange år.

I 2008 ble det foretatt utskifting av dobbelbunnen i akterskipet, og en av mastene ble overhalt. Det gjenstår imidlertid å skifte fremre del av dobbelbunnen, og det er behov for ny hovedtavle. På lengre sikt er det behov for nytt stål i hele maskinseksjonen og utskiftinger i riggen. Utsettelse av disse arbeidene vil være katastrofale, da skipet risikerer å miste sine sertifikater.

Den viktigste oppgaven før hovedklassingen i 2011 vil være å skifte hovedtavle og dobbeltbunn.

http://radich.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss