Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1166 Stiftelsen Uthaugsgården - utskifting av blikktak

fikk av Stiftelsen UNI i desember 2009 innvilget kr. 70.000 til utskifting av blikktaket på driftsbygningen på Museet Uthaugsgården.

Uthaugsgården er et autentisk, kulturhistorisk museum som ligger på Uthaug i Ørland kommune ytterst i Trondheimsfjorden. Museet består av et våningshus med ca 40 rom, der alt innbo og løsøre gjenspeiler gårdens historie fra stedet ble utskilt som et enkesete fra Austrått i ca 1740 og frem til at museet Uthaugsgården ble etablert i 1990.

Museet drives som en stiftelse der både eiendom, bygninger, løsøre og innbo forvaltes av stiftelsen.

I tilknytning til våningshuset ligger fjøsbygningen med samme areal, samt to stabbur som er med på å gi ramme rundt tunet der det bl.a. også er anlagt en renessansehage. I tillegg er det den opprinnelige skolebygningen på stedet.

Gjennom et samarbeid med A-etat, er vegger og vinduer på fjøsbygningen blitt vedlikeholdt, men det er nå et presserende behov for å skifte ut det rustne og velslitte blikktaket.

http://www.museumsnett.no/uthaugsgaarden

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss