Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1176 Moen Trebåtbyggeri AS - istandsetting ava tak og sluse på båtbuene.

fikk av Stiftelsen UNI i desember 2009 innvilget kr. 50.000 til istandsetting av tak og sluser ved Moen Trebåtbyggeri.

Det omsøkte tiltaket består av to store gamle båtbuer, bygget i h.h.v. 1916 og 1943. Båtbuene på Moen representerer et unikt kystkulturminne.

Moen Trebåtbyggeri har en tredelt plattform for sin aktivitet:
- Reparasjon av trebåter og salg av materialer og utstyr, vedlikehold, opplag og produksjon av nye trebåter.
- Produksjon av skreddersydde innredninger til kjøkken/hus
- Vedlikehold og istandsetting av kulturminnet ”Båtbyggeriene på Moen i Risør, hvor omvisninger og kulturmidling knytter trebåttradisjonene på Moen til før og nå.

Bua det her søkes midler til, er et av 5 båtbyggerier som ligger på Moen i Risør, hvor disse samlet representerer et viktig kapittel i Norsk kystkulturhistorie.

Forsker ved Norsk Sjøfartsmuseum betegner samlingen av disse store, gamle sjøbuene som unik i nasjonal sammenheng.

Det har blitt bygget til sammen mer enn 450 båter ved de 2 båtbyggeriene, og et helt kystsamfunn er bygget opp omkring dem. Buene er kanskje det viktigste og største kulturminnet i Risør Kommune utenom selve bykjernen. Båtbyggeriene representerer mange aspekter ved kystkommunens historie og det foreligger en tinglyst verne- og vedlikeholdsavtale som styrer kvaliteten av det arbeidet som skal uføres på bygningene.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss