Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1181 Nøttestad Gård v/Anne Kjelberg og Mikkel Veflingstad - antikvarisk restaurering av vinduer på Hansestua/Frydenlund.

fikk av Stiftelsen UNI i desember 2009 innvilget kr. 25.000 øremerket antikvarisk restaurering av 5 vinduer.

Gården Nøttestad nordre ligger i Stange kommune sør for Hamar og drives og eies i fellesskap av ekteparet Anne Kjelberg og Mikkel Veflingstad.
Nøttestad nordre er et tradisjonelt gårdsbruk hvor hovedproduksjonen er korn. I tillegg kommer inntektene fra skogsdrift og utleie av tidligere bolighus knyttet til driften av gården.

Nøttestad har allerede fått tildelt SMIL-midler, og i brev fra Fylkeskommunen 31.08.09 anbefaler fylkessjefen sterkt at det gis tilskudd til antikvarisk restaurering av denne stua under Nøttestad. Begrunnelsen er at man på Nøttestad har brukt store ressurser på restaurering og vedlikehold av verdifulle bygninger gjennom en årrekke, og antikvarisk myndighet har god erfaring med gjennomføringen av disse prosjektene.

Stua som nå skal restaureres er ikke sjelden som type, men det er ikke ofte en ser slike som er så autentisk bevart, lite av det man kan se inne eller ute må antas å være mer enn 100 år gammelt.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss