Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1188 Stiftelsen Feylingsbua - taktekke.

fikk på styremøte i Stiftelsen UNI 8. desember 2009 innvilget kr. 100.000 til skifte av taktekke på bevaringsverdig bygning.

Stiftelsen Feylingsbua’s formål er - å bevare Feylingsbua og tilhørende bolighus med bakgård i mest mulig opprinnelig stand:

– å være et Kystkultursenter med informasjons- og aktivitetsopplegg som formidler kunnskap og opplevelser knyttet til hav, kystliv og tradisjonell kystkultur for skoleverket, bedrifter, byens befolkning og turister.
– å være en kunstnerisk virksomhet i form av konserter, utstillinger, litteraturformidling og lignende.
– å ha lokaler for møter og utstilling for bedrifter.

Eiendommen ligger i Strandgata nr. 46 i Egersund.

Stiftelsen Feylingsbua er underlagt Bevaringsplanen for Egersund sentrum og er karakterisert som bevaringsverdig. Alt arbeid utføres derfor i samarbeid og i tråd med Regionantikvaren.

Strandgata 46 fremstår i dag som en meget velholdt eiendomsmasse og er blitt et turistmål. I 1. etg. har de fått innredet en krambu med autentiske varer, lukt og interiør.

Imidlertid er det nå oppdaget at eternitt-taket har begynt å sprekke, og det vil bli nødvendig å skifte taktekke.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss