Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1191 Kristiansand Katedralskole /Vest-Agder Fylkeskommune - bevaring historiske boksamling.

fikk på styremøte i Stiftelsen UNI 8. desember 2009 innvilget kr. 100.000 til bevaring av skolens historiske bokksamling ved å etablere montre.

Kristiansand Katedralskole, Gimle, er en offentlig videregående skole med 1330 elver og 200 ansatte, og ble etablert på 1600 tallet. Skolen fikk etter hvert en stor boksamling som består av ca 10.0000 bind som er gitt til skolen eller anskaffet på annet vis. Det er bøker og kart av stor historisk verdi i samlingen, og skolen ønsker å flytte boksamlingen fra et kjellerrom til nye klimatilpassede montre.

Skolen renoveres i løpet av skoleåret 2009 / 2010 og får et nytt bygg som skal stå ferdig til skolestart 2010. Da er det et håp om å få nye montre på plass slik at boksamlingen kan eksponeres og brukes i større grad av skolens elever og ansatte, studenter og ansatte ved Universitetet i Agder som ligger like ved.

Innenfor skolens ordinære budsjetter er det ikke rom for å få finansiert tiltak som ikke er strengt relatert til elevenes opplæring. Skolen mener imidlertid at den historiske boksamlingen vil bidra til å styrke bevisstheten om at fag og utdanning til en hver tid har sin egen kontekst. Skolen har bl.a. Aabel familiens vakre familiebibel fra 1703 og en Koran fra 1690. Den eldste boken er fra 1492.

Skolens konkrete plan er å etablere et areal med en liten forelesningssal, studierom og en avdeling der veggene dekkes av glassmontre som bøkene skal stå i. I forbindelse med etableringen vil bøkene katalogiseres.

http://www.gimle.vgs.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss