Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1196 Chateauet i Molde - Sikringstiltak

fikk på styremøte i Stiftelsen UNI 8. desember 2009 innvilget kr. 101.850 til pålagte sikringstiltak for brann og tyveri i ”Chateauet” i Molde.

Romsdalsmuseet er et friluftsmuseum som ligger i et vakkert parkområde sentralt i Molde. Foruten hovedsamlingen i Molde har museet følgende avdelinger:

Fiskerimuseet på Hjertøya, , Veøy Prestegard, Nesset Prestegard, Løvikremma, Konfeksjonsmuseet og Ergan Kystfort.

Chateauet er en fredet byvilla i pusset mur med hageanlegg fra 1918 bygget for Oscar Hanssen, eier av konfeksjonsfabrikken ”Superb”, svensk ”vicekonsul” og politiker i Molde. Arkitekt var Car. J. Moe, senere professor ved NTNU i Trondheim. Helheten hus, eksteriør, interiør og hage er sjelden i regionen med særpreget eksklusiv form og kvalitet. Eiendommen har derfor svært høy verneverdi og et stort opplevelses- og formidlingspotensiale.

Romsdalsmuseet overtok anlegget i gave fra Molde kommune i 2003, og verneprosjektet er en viktig byhistorisk satsing. I 2007 begynte et 3-årig restaureringsprosjekt med budsjettramme på 5-6 mill kr.

Etter befaring/brannsyn i 2009 av Molde Brann- og redningsvesen er følgende tiltak påkrevet:
- Brannskap med vannslange i 1 etg.
- Elektronisk innbrudssalarm
- 10 nødlys – godkjent til bruk i freda hus
- Rehabilitering av 2 skorsteiner – innsetting og isolering

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss