Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1197 John Audun Hauge - Selma LCAA - Sikringsutstyr

... fikk av Stiftelsen UNI i februar 2010 innvilget inntil kr. 40.250 til sikringsutstyr om bord i Selma.

Selma er en såkalt svenskeskøyte, en av få, som ble bygget i 1917, enten i Risør eller i Arendal som seglende fiskefartøy for svenske eiere. Den ble etter hvert motorisert og kjøpt tilbake til Norge rett før krigen. En 40 HK Wichmann semidisel fra 1957 står fremdeles i.

John Audun Hauge er billedkunstner av yrke og har sin bolig i en gammel sjøbod, midt i Kystkultursenteret i Bergen. I 2002 kjøpte han skøyta. Forrige eier hadde lagt ned et stort restaureringsarbeid som Hauge fortsatte arbeidet med, bl.a. med nytt styrehus, komplett rigg, samt oppgradert elektrisk og navigasjonsutstyr. Hauge har valgt å gjøre alt arbeid etter 50-tallets normer.

I år ble Selma vurdert av Riksantikvaren og satt på listen over vernede fartøy.

Selma blir bukt hele året til forskjellige slags turer, fra Stavanger til Stadt, og deltar på mange kystkulturarrangementer, så som forbundet Kystens landsstevner, Hardanger båtfestival og Havnedagene i Haugesund.

For vesentlig å øke sikkerheten om bord søkes det om sikringsutstyr i form av redningsflåte og redningsdrakter.

http://www.bergenkystlag.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss