Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1234 Stiftelsen Anna Rogde - sikringsskap.

fikk på styremøte 20. april 2010 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 156.600 til kjøp og montering av sikringsskap på Anna Rogde.

”Anna Rogde” er i dag verdens eldste seilende skonnert. Skuta ble bygget i 1867 i Namsos, og restaurert tilbake til original utførelse i 1978 - 1986.

I 1990 ble skonnerten kjøpt tilbake til Harstad av en gruppe entusiaster. Skuta eies og drives av stiftelsen ”Anna Rogde” og driften er basert på inntekter i forbindelse med utleie av båten. ”Anna Rogde” er den 5. største seilskute i Norge og er helt unik i nordnorsk sammenheng. Stiftelsen har ingen form for statsstøtte til drift.

Skuta bemannes og vedlikeholdes av frivillige på dugnad, og Anna Rogdes Venner har en ungdomsgruppe på mer enn 20 medlemmer som driver seil- og sjøopplæring av unge. Skuta har to ganger deltatt i Tall Ships Race.
Anna Rogde har passasjersertifikat for 70 passasjerer og kontrolleres derfor nøye av Sjøfartsdirektoratet.

I maskinrommet står skutas to sikringstavler som ble installert på 1980-tallet, da skuta ble restaurert til sin nåværende status. Tavlene representerer i dag en sikkerhetsrisiko for brann, og etter pålegg fra El-tilsynet er de modne for utskifting.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss