Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1241 Musegaten 2 / Tromsø Kunstsenter - brannsikring.

...fikk på styremøte 20. april 2010 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 437.000 til brannsikring.

Tromsø Kunstforening har drevet kontinuerlig virksomhet siden 1924 og er en av Tromsøs eldste kulturinstitusjoner. Kunstforeningen er fra å være drevet på frivillighet av kunstinteresserte borgere, blitt en moderne og profesjonell institusjon som benytter bygningen i Musegata 2 som kunstformidlingsarena.

Stiftelsen Tromsø Kunstsenter eier bygning og tomten i Musegata 2.
Musegata 2 ble innviet ved byens 100-årsjubileum i 1894 som administrasjons- og utstillingsbygg for Tromsø Museum. Museet holdt til her til 1961 da nybygget i Folkeparken sto ferdig. Fra 1983 har Tromsø Kunstforening hatt tilhold i bygningen.

Bygget er tegnet av Trondheimsarkitekten Lars Solberg, og med sin symmetriske fasade om et fremtrukket midtparti, monumentale trapp, valmede tak og store vinduer med buede avslutning i 2. etg., er bygget et godt eksempel på klassisistisk arkitektur fra slutten av 1800-tallet.

Bygningen er i Kommuneplanen for Tromsø sentrum foreslått regulert til bevaring. Troms fylkeskommune karakteriserer bygningen til å være i fredningsklasse og vil anbefale at bygningen blir behandlet slik at denne statusen opprettholdes.

Bygningen har skader flere steder p.g.a manglende vedlikehold og mangelfull oppgradering de siste 30 årene. Særlig brannsikkerhet, elkraft, heis og VVS. Det er nå et ønske om raskt å få utbedret og oppgradert bygningens feil og mangler slik at man kan få en forutsigbar forvaltnings og driftsøkonomi etter mange års forfall.

Det planlegges derfor oppstart av prioriterte utbedringsarbeidet i Musegate 2 nå i 1. halvår av 2010.

Parallelt søkes det om midler fra Norsk Kulturminnefond til utvendige tiltaksarbeider på bygningen av prioritert karakter.

http://www.tromsokunstforening.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss