Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1243 Norsk Folkemuseum - Stiklestadlåna - sikring.

...fikk på styremøte 20. april 2010 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 875.000 til sikring av Stiklestadlåna.

Friluftsmuseet ved Norsk Folkemuseum er landets fremste antikvariske bygningssamling og spenner fra middelalderen frem til vår egen tid. Norsk Folkemuseum følger opp intensjonene i sin formålsparagraf ved å drive en målrettet innsamling av ulikt kildemateriale, både gjenstander, foto og arkivmateriale. Det drives dessuten et omfattende konserverings- og magasineringsarbeid, og alt innkommende materiale katalogføres. Det vitenskapelige personalet driver forskning på museets kildemateriale. Formidlingsarbeidet skjer ved utstillinger, herunder museets friluftsavdeling, og gjennom omvisninger, pedagogiske opplegg samt publikasjoner.

Som et ledd i museets langtidsplan for utvikling av Friluftsmusset, er Norsk Folkemuseum i gang med en betydelig oppgradering og videreutvikling av Trøndelagstunet, og i løpet av 2010 og 2011 skal låven fra Elnan og låna fra Stiklestad åpnes for publikum.

(Stiftelsen UNI har tidligere bevilget kr. 1,5 mill til sikring av låven fra Elnan.)

Våningshuset fra Stiklestad er bygget i ca 1800 og Norsk Folkemuseum mottok låna som gave i 1919. Innredningen formidlet bondens boskikk fra tidlig 1800-tall.

Nå er det et ønske, med Stiklestadlåna, å gi et levende bilde av et 1950-talls hjem fullt møblert med utstyr og gjenstander fra denne tidsepoken.

I lange tidsrom vil det ikke være vakt eller tunvert i utstillingen, og det er nødvendig med sikring av museums gjenstander mot tyveri med alarmer og glassdører inn til rommene. Det bør også installeres klimaanlegg som vil bidra til langsiktig sikring av så vel bygning som de utstilte gjenstandene.

Brannvarslingsanlegget vil bli supplert og det installeres brannslange.

http://www.norskfolkemuseum.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss