Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1245 R/S 44 Idun v/Eddie Lesund - Ferdigstillelse

fikk på styremøte 20. april 2010 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 100.000 til ferdigstillelse av pågående arbeider på RS 44 Idun

RS 44 Idun er en redningsskøyte donert til Redningsselskapet av det daværende livsforsikringsselskapet Idun og ble bygget i 1937 hos Knut Christensen & Co i Risør.

Eddie Lesund er i dag eier av fartøyet og har til mål å bevare det slik det var da det gikk ut av tjeneste i Redningsselskapet i 1969. Båten benyttes i dag som seilende kulturformidler, og er et kjent innslag i veteranbåt- og kystkulturstevner langs kysten. RS Idun står på Riksantikvarens lister og har gjennom flere år mottatt midler til nødvendige reparasjonsarbeider.

Basert på anbudsdokumenter fra Holmen Yachtværft (HY) ble det i 2009 søkt Riksantikvaren (RA) om midler til restaurering av styrhus, samt utskifting av stående rigg på stormast.

I desember 2009 utarbeidet HY en ny økonomisk oversikt og budsjett for gjenstående arbeider var betydelig øket. Nå nærmer arbeidene hos HY seg slutten.

http://www.nssr.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss