Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1246 Henie Onstad Kunstsenter - sikringstiltak for 2010.

fikk på styremøte 20. april 2010 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 672.701 til sikringstiltak i 2010.

Kunstsenteret ble åpnet i 1968 og er en av våre mest betydningsfulle museums institusjoner. Museet har som visjon å være Norges ledende arena for internasjonal samtidskunst og skape spennende møter med morgendagens kunst i dag.

Hovedmålet er:
- Å oppnå internasjonal anerkjennelse som en spennende arena for samtidskunst.
- Å bli et nasjonalt forbilde for formidling av samtidskunst til barn, unge og voksne.
- Å gi etablerte og nye publikumsgrupper betydningsfull kunstopplevelse, forvalte og utvikle egne samlinger og depita på et høyt kvalitetsnivå.

Da museumsbygningen stod ferdig i 1968, fremsto den som unik i valg av arkitektoniske løsninger og bruk av materialer. Bygningens hovedrom er utstillingssalene i tillegg til administrasjon, møterom, restaurant, lobby, butikk, arkiv, auditorium m.m. Utenfor ligger et lite amfiteater og en skulpturgård. I 1993 ble kunstsenteret utvidet med et tilbygg, og Sal Haaken, med et utstillingsareal på 830 kvm, ble åpnet i 2003.

Henie Onstads verdifulle samling omfatter nærmere mer enn 4.000 arbeider.
For 2010 blir det satt fokus på 7 sikringstiltak. ABM-utvikling har i år bevilget midlr, men gir ikke tilskudd til tiltak som gjelder personsikring.

http://www.hok.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss