Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1281 Røde Kors - Svelvik Hjelpekorps – Redningsbåt.

fikk på styremøte 24. august 2010 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 300.000 til kjøp av redningsbåt.

Svelvik Røde Kors Hjelpekors er en lokal avdeling av Norges Røde Kors, en organisasjon som driver humanitært arbeid på frivillig basis. Hjelpekorpset stiller på kort varsel mannskaper og utstyr til rådighet for de offentlige redningsetatene. SRKH har ca 40 aktive medlemmer.

Svelvik Røde Kors Hjelpekors har båttjeneste som satsningsområde, og dekker i utgangspunktet hele Drammensfjorden, Sandebukta og Breiangen. Ved behov dekker de også indre del av Oslofjorden og sørover mot Sandefjord. Fra 1. april til 1. november har båttjenesten vaktordning, med døgnbemannet vakttelefon.

Svelvik Røde Kors Hjelpekors eier den eneste operative redningsbåt i det aktuelle området. Redningsselskapet har to med base i Moss og Indre Oslofjord, samt at Røde Kors også har en på Tjøme. Disse båtene har SRKH et aktivt samarbeid med da det ofte er aktuelt å kalle ut flere båter i f.b.m. redningsaksjoner.

Sommeren 2009 ble det et prekært behov for å skifte ut en gammel og nedslitt båt, og det ble kjøpt en ny rib. Dessverre tilfredsstilte ikke båten de krav som må stilles til båt i en slik tjeneste, og kjøpet ble forsøkt hevet. Imidlertid ble leverandøren slått konkurs en uke etter at kravet ble innlevert.

Det er nå derfor startet et nytt prosjekt med kjøp av en båt av typen Ballistic 780.

Tjøme Radio bekrefter behovet for en ny Røde Kors båt i Svelvik.

http://www.svelvikrkh.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss