Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1300 Vulcanus Taubåtkompani - Redningsutstyr for veteranskipet Vulcanus.

fikk på styremøte 26. oktober 2010 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 40.275 til redningsutstyr for veteranskipet Vulcanus.

Vucanus Taubåtkompani ble stiftet i desember 2009 og har et formål å ta vare på og drive taubåten ”Vulcanus” som veteranskip. I mars i år fikk båten offisiell vernestatus hos Riksantikvaren.

Laget har nå ca 90 medlemmer, med en svært aktiv kjernegruppe som har utført et omfattende vedlikeholds- og restaureringsarbeid på båten siden overtakelsen.
Vulcanus er sertifisert som slepebåt. Som veteranslepebåt har den imidlertid svært begrensede inntektsmuligheter. Som slepebåt har den ikke så stor trekk-kraft som det ofte kreves, og den har heller ikke muligheter for vesentlige inntekter fra passasjerer eller servering om bord. Utgiftene til å holde båten sertifisert er imidlertid like høye som for andre veteranskip av samme størrelse.

Som slepebåt kan Vulcanus søke om ”Tillatelse til begrenset passasjerbefordring.” Dette kan åpne for en mer variert bruk av båten og et bedre inntektsgrunnlag. For å få denne tillatelsen kreves forbedring av redningsutstyret om bord.

http://www.vulcanus.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss