Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1345 Jon Skau - Gården Skau - Løe/fjøs

fikk på styremøte 8. februar 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 200.000 til istandsetting av løe/fjøs på Skau Gård i Frevik.

Jon Skau eier gården Skau som har gått i arv. I en periode har det vært minimal drift i bygningene, og flere av dem trenger vesentlig vedlikehold for ikke å forfalle.

Familien har derfor satt i gang en prosess med tanke på å starte reparasjon av løe/fjøs. De har søkt om økonomisk støtte med midler både fra SMIL og Norsk kulturminnefond som begge har gitt tilsagn.

Norsk Kulturminnefond har definert prosjektet som “Bevaringsverdig”.
Gården Skau har en interessant historie. Den har vært militær sjefsgard og sorenskriver-gård, og her har vært kassefabrikk med sag og taubane. Bygningsmassen er spesiell, og det finnes ikke mange slike rundt på gårdene i dag. Driftsbygningen/bygningene består av flere små enheter som henger sammen/går inn i hverandre. Her er fjøs, løe, snekkerverksted og sag. I tillegg er her et gammelt stabbur og en taubane. Taubanen er en del av en kulturminneløype.

Gården ligger fint til oppe på et platå med store flater og flott utsikt over bygda og fjorden. I 2005 startet sønnen på garden, sammen med venner, en musikkfestival (Fresfestivalen). Denne musikkfestivalen har blitt holdt seks ganger med 800-900 besøkende sist sommer. Gården egner seg godt for andre ulike arrangement, og i tillegg til å ha kulturhistorisk verdi, står bygningene der som en fin ramme/kulisse omkring (fortid og nåtid).

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss