Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1351 MaritaStiftelsen - Kjøp av eiendom i Nedre Eiker

fikk på styremøte 8. februar 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 1.000.000 til kjøp av eiendom i Nedre Eiker.

MaritaStiftelsen ble dannet i 1984 på bakgrunn av det forebyggende arbeidet som Leiv O. Holstad startet i 1975. Dens hensikt og oppgave er å forhindre at ungdom begynner med rusmidler – og å hjelpe dem som har blitt misbrukere til et nytt og meningsfylt liv uten rus.

MaritaStiftelsen er særlig kjent for Maritafilmen i sitt skoleopplegg:

- Rock mot Rus et opplegg rettet mot skolene
- startet i 2002 et eget ungdomsarbeid
- engasjerer seg i fengselsarbeid
- har drevet bruktbutikk i Markveien i Oslo siden 1994
- har siden 1990 samarbeidet med rehabiliteringsinstitusjoner i KRAFT og overtok i 2002 sentrale administrative funksjoner
- engasjerer seg internasjonalt
- har siden 1996 drevet Maritakafeen i Prinsensgt. i Oslo
- kjøpte i desember 2003 Holstsgt. 6, med bl.a. administrasjon, Marita Bo og Omsorg og Møbeltapetseringsverksted.

Siden 1994 har MaritaStiftelsen drevet arbeidstrening gjennom bl.a. bruktbutikk. Dette har vært til stor hjelp for mange og det har de siste årene vært et ønske å utvikle flere arbeidstreningsplasser. Man ser at kombinasjon av botilbud, arbeidstrening, oppfølging og nettverksbygging er avgjørende for mange i MaritaStiftelsens målgruppe.

Det er nå et ønske om å etablere en ny virksomhet utenfor Oslo med en større arbeidstreningsvirksomhet i Nedre Eiker.

Søndre Buskerud er et spennende område for å utvide MaritaStiftelsens arbeid, fordi området har gjennom langt tid hatt store utfordringer i de målgruppene som MaritaStiftelsen jobber med. Nedre Eiker er også et spennende område for handel med etablering av kjøpesenter og mange kjeder. Dessuten har flere av MaritaStiftelsens ansatte bodd i området i flere år.

Flere tiltak kan på sikt utvikles, men først er tanken å etablere en bruktbutikk som skal finansiere driften av eiendommen.

www.marita.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss