Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1353 Foreningen "Være Sammen" - Prosjekt "Foreldresatsing i pedagogisk program"

fikk på styremøte 8. februar 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 250.000 i prosjektstøtte til "Foreldresatsing i pedagogisk program".

Foreningen ”Være Sammen” (FVS), registrert i Brønnøysund, har som hovedformål å virke til beste for barns og unges sosiale utvikling og trivsel, individuelt og i grupper. Forskning dokumenterer stadig sterkere hvor viktig sosiale ferdigheter er både for den enkeltes personlige utvikling for samfunnets ve og vel.

FVS skal sammen med faglige partnere med høy kompetanse bidra til kunnskapsoppbygging og konkret forebyggende arbeid for å fremme utvikling av inkluderende miljø og mestring av aggresjon. Forebygging av mobbing må starte i tidlig alder.

FVS har hovedfokus på arbeid på sentrale arenaer som barnehager, skoler og SFO, med ambisjoner om å nå ut til foreldre/foresatt og aktører i forskjellige typer frivillig barnearbeid.

FVS tok i 2010 initiativ til å utvikle og prøve ut et forebyggende sosial pedagogisk program (PVS) for barn i aldergruppen 4 – 8 år. Programmets hovedmål er å redusere aggressiv atferd og fremme positiv inkludering i barns sosiale miljø på forskjellige arenaer.

De faglige hovedaktørene i arbeidet med PVS er IdéHospitalet AS, Senter for atferdsforskning ved Universitetet i Stavanger og Universitetet i Agder og fra nyttår 2011 er det klart for å prøves ut i til sammen 16 barnehager i seks kommuner i Agder. Dette finansieres av Kunnskapsdepartementet med Fylkesmannen i Vest Agder som prosjektansvarlig.

Parallelt ønsker FVS å satse på et delprosjekt for å oppnå tett samhandling med aktive foreldrenettverk knyttet opp mot utprøvingsbarnehagene. Å involvere foreldregruppa og opprette egne foreldrenettverk vil kunne gi viktige effekter.
Kunnskapsdepartementets økonomiske støtte til PVS er begrenset og gir ikke rom for å utvikle samarbeid med foreldre.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss