Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1355 Else Berg og Toril Ulset – Brygge på Franzenborg - Reparasjon av taket

fikk på styremøte 12. april 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 80.000 til reparasjon av tak på brygge på eiendommen Franzenborg.

Rakvåg er et lite, intimt fiskevær innerst i Stjørnfjorden i Rissa kommune. Den unike gamle bryggerekka skal være den største samlingen av sildebrygger utenom byene. Flere av bryggene ble bygd på slutten av 1800-tallet. Norsk Turistråd har kåret Rakvåg til et av de 20 beste bevarte og vakreste tettsteder i Norge, der historie og kultur, byggeskikk og tradisjoner, kulturvern og reiseliv er vevet tett sammen.

Franzenborg i Rissa kommune, er eiet privat av 4. og 5. generasjon eiere og nyttes som ferie- og fritidssted for hele familien i 4 generasjoner.

I forbindelse med tilhørende brygge nr. 3 uttaler Sør Trøndelag Fylkeskommune bl.a. i brev av 27.01.11.: Bygningene ligger i område regulert til spesialområde bevaring og har således formell vernestatus. Bryggerekken i Rakvåg er dessuten fremholdt som prioritert i Handlingsplan for Kulturminner i Sør-Trøndelag og er tidligere gitt midler til restaurering av bryggefundamentene i prosjekt over flere år. I 2010 også til utredning av tiltak som nå omsøkes. Bryggen er svært autentisk og har høy antikvarisk egenverdi.

Rissa kommune og bl.a. bryggerekka i Rakvåg er valgt som kyststed i et satsingsområde for Verdiskaping. Betingelsen er at taket blir tettet og at videre råteskader stoppes.

Det er tidligere gitt tilskudd til brygge nr.3 i 2005 til skifting/vedlikehold av pæler.

Målet er, i forståelse med fylkesantikvaren, å reparere taket ved å føre det tilbake til opprinnelig utførelse etter anvisning av antikvarfaglig håndverker.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss