Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1360 Stiftelsen Vognildsbua – Brannvarsling

fikk på styremøte 12. april 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 78.850 til brannvarslingsanlegg ved Vognildsbua.

Vognildsbua er en unik historisk museumsbutikk fra den opprinnelige landhandelen som ble etablert i 1860. Anlegget har flere hus; pakkhus, stabbur og “Frøkenstuggu” i tillegg til selve butikklokalet. Både bygninger og inventar står i dag omtrent slik det omkring århundreskiftet.

Stiftelsen Vognildsbua ble opprettet i 1997 for å ta vare på de historiske bygningene, og å drive “bua” som en museumsbutikk.

For noen år siden ble 2. etg. i det gamle pakkhuset restaurert og isolert, og fungerer i dag som utleielokale. I fjor ble det etter lokalt initiativ i Vognhildsgrenda satt ned et utvalg for utredning av planer for drift av en bygdekafe i lokalene til Vognildsbua, og det er satt i gang arbeid med opprustning av første etasje i det gamle pakkhuset for tilrettelegging for kafedrift.

Ved all planlegging for bygningsmessig opprusting er et etablert et nært og godt samarbeid med Fylkesantivaren i Sør-Trøndelag for å sikre t anlegget holder på sitt historiske særpreg. Vognhildbua står oppført på en handlingsplan for kulturminner i Sør-Trøndelag, utarbeidet av Sør-Trøndelag Fylkeskommune: Vognildsbua. Skysstasjon og landhandel, en rekke bygninger representative for innlandets byggeskikk. Høy grad av autentisitet. Gjennom dagens drift tilgjengelig for allmennheten.

Både Oppdal kommune og Fylkesantikvaren har godkjent planene for kafedrift under forutsetning av at hele anlegget ved Vognildsbua blir sikret med et felles brannalarmsystem.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss