Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1362 Aurland kommune - Deteksjon av 10 store og 50 små hus i Undredal

fikk på styremøte 12. april 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 1 mill. til deteksjon av 10 store og 50 små hus i Undredal.

Aurland kommune, ved brannsjefen, har engasjert Cowi AS til å utarbeide en overordnet brannsikringsplan for trehusmiljøene, Låvi, Otternes og Undredal. Områdene er tette trehusmiljø av stor antikvarisk verdi og ligger innenfor UNESCO verdsarvområde i Nærøyfjorden. Stavkirken i Undredal ligger midt i trehusmiljøet og er utsatt for antenning fra andre hus i tilfelle storbrann. Trehusmiljøene er en del av norsk kulturarv med nasjonal og internasjonal interesse. Riksantikvaren har tidligere bevilget midler til utarbeiding av planen. Man har i første omgang prioritert områder der det bor folk, og Undredal peker seg derfor ut.

Til sammen kr. 1.218.000 er satt av på det kommunale budsjettet, inkl. kompensasjon for merverdiavgift, men en forutsetning for å realisere tiltaket er eksterne midler i tillegg til kommunal egenandel.

http://aurland.kommune.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss