Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1379 Oslo universitetssykehus HF - Rikshospitalet - Forskning på mekanismer og utvikling av tykktarmkreft

fikk på styremøte 12. april 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 800.000 til forskningsprosjektet: Mekanismer og utvikling av tykktarmkreft.

Kreft i tykk- og endetarmen for begge kjønn samlet, er den hyppigste kreftformen i Norge, med ca. 3.000 nye tilfelle årlig, en fordobling siden 1960. Norge har dessuten den høyeste hyppigheten av denne kreftformen i hele Skandinavia. Forklaringen er uklar, men det antas å ha sammenheng med endringer i livsstil inkludert spise- og drikke vaner. En antar at 80-90 % av all kreft skyldes genskader pga. ytre påvirkning, f.eks. kreft frem-kallende stoffer i mat og drikke.

Forskningsgruppen ved Rikshospitalet er ledet at professor dr. med. Ole Petter Fraas Clausen. Gruppen studerer slike gen- avvik i svulster i tykk- og endetarm for å finne forandringer som kan gi en tidlig diagnose og dermed bedre helbredsutsikter for den enkelte pasient.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss