Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1394 John Audun Hauge - Sandviksbod 19 - Sprinkleranlegg

fikk på styremøte 17. juni 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 200.000 til sprinkleranlegg i Sandviksbod nr. 19.

John Audun Hauge og Inger-Marit Saastad er billedkunstnere av yrke og har sin bolig i den gammel sjøboden som de kjøpte i 1988. Det som en gang var et vrak, er endelig blitt en vakker kop av det gamle. Alle yttervegger er blitt oppgradert, delvis skiftet og isolert. Heishuset er en ny kopi av det gamle, og taket ble skiftet i 2008. Boden er nå midlertidig fredet sammen med de andre bodene i området.

Naboeiendommen, Sandviksbod 20, eies i dag av Bergen kommune, som igjen leier den ut til Norsk Fiskerimuseum. Nr. 20 er for tiden under rehabilitering, bl.a. med nytt tak. Kommunen skal sprinkle eiendommen og fikk i den forbindelse felles anbud for alle bodene i gruppen, nr. 19, 20 og 21. Dette fordi brannvesenet anser gruppen av boder som ett brannobjekt.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss