Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1399 Stiftelsen Gamle Hovin – Butikken – Grunnmur

fikk på styremøte 17. juni 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 50.000 til sikring av grunnmur i butikken ved Gamle Hovin.

Gamle Hovin er et “semiurbant miljø” bestående av tre bygninger: butikk, bolig og stabbur, bygget i perioden 1902 til 1920.

I brev av 20.07.09 fra Sør Trøndelag fylkeskommune konkluderer antikvaren følgende: Gamle Hovin er et kulturmiljø med verneverdi. Særlig butikkhuset og stabburet, men også bolighuset representerer kulturhistoriske verdier. Det er viktig at bygningsmassen sikres og istandsettes. Den høye graden av autentisitet bør bevares. Antikvaren anbefaler sterkt at det gis midler til istandsetting av Gamle Hovin.

I et ekstraordinært årsmøte i november 2010 ble det vedtatt å oppløse foreningen Gamle Hovin og starte arbeidet med å etablere det som vil bli Stiftelsen Gamle Hovin. Samtidig ble Gamle Hovins venner besluttet opprettet. Bakgrunnen for dette var ønsket om en mer forutsigbar organisasjonsform enn det en forening gir. Etablering av stiftelsens styre er i gang og vi avventer nå svar fra Melhus Kommune som er invitert til å oppnevne styremedlem i stiftelsen.

Bygdefolket kjøpte i 2001 eiendommen. Gamle Hovin har gjennom hundre år hatt en stor betydning for bygdesamfunnet, først som butikk og samlingsted, de siste 8 årene som samlingsted med aktiviteter for barn og unge, utstillinger, kafé, pub, dans, julemarked m.m. På Hovin bor det omtrent 1.400 mennesker.
Diverse vedlikehold er blitt utført og i 2009 ble taket med 2 piper reparert.
Neste prosjekt blir å restaurere grunnmuren rundt gammelbutikken.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss