Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1400 Norsk Folkemuseum - Utstilling – Den første stortingsalen

fikk på styremøte 17. juni 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 230.000 til sikring av gjenstandene i forbindelse med utstillingen “Den første stortingsalen”.

Friluftsmuseet ved Norsk Folkemuseum er landets fremste antikvariske bygningssamling og spenner fra middelalderen frem til vår egen tid. Norsk Folkemuseum følger opp intensjonene i sin formålsparagraf ved å drive en målrettet innsamling av ulikt kildemateriale, både gjenstander, foto og arkivmateriale. Det drives dessuten et omfattende konserverings- og magasineringsarbeid, og alt innkommende materiale katalogføres. Det vitenskapelige personalet driver forskning på museets kildemateriale. Formidlingsarbeidet skjer ved utstillinger, herunder museets friluftsavdeling, og gjennom omvisninger, pedagogiske opplegg samt publikasjoner.

Den første norske stortingssalen er et av landets viktigste rom. Her ble den såkalte november grunnloven undertegnet 4. november 1814, og i denne salen ble norsk parlamentarisk praksis etablert. Denne salen vil få en sentral plass i grunnlovsjubileet i 2014. Museet tar derfor sikte på å etablere en utstilling som skal belyse bakgrunnen for Grunnloven og utviklingen av norsk folkestyre og selvstendighet.

Norsk Folkemuseum har en liten, men unik gjenstandssamling som belyser utstillingen. Mye av materialet er av sårbar kvalitet og må sikres dersom det skal stilles ut. Det må bl.a. sikres mot dagslys og stilles ut i klimatisert monter.

http://www.norskfolkemuseum.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss