Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1405 Kirkens SOS Møre og Romsdal - Veilederskole høsten 2011

fikk på styremøte 17. juni 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 160.000 til Veilederskolens Trinn I høsten 2011.

Kirkens SOS i Norge ble startet i 1974 gjennom etableringen av Norges første krisetelefon. Kirkens SOS er i dag Norges største krisetjeneste. Allerede i 1979 ble Kirkens SOS i Møre og Romsdal etablert. Senteret i Møre og Romsdal er ett av 13 selvstendige SOS – senter rundt i landet. Den døgnåpne krisetjenesten bemannes gjennom en vaktturnus av om lag 1.000 frivillige medarbeidere. I Møre og Romsdal teller organisasjonen 131 frivillige og 3 fast ansatte.

Kirkens SOS i Møre og Romsdal og Hedmark og Oppland har med støtte fra Stiftelsen UNI gjennomført veilederskole for frivillige gruppeveiledere. Deres første prosjekt hadde som mål å kunne tilby ambulerende veilederskole på landsplan. Dette er nå i ferd med å bli realisert.

De frivillige er utsatt for til dels sterke utfordringer ved å sitte på vakt på krisetelefon, chattetjeneste eller ved å besvare krisemeldinger på nett. For å ivareta de frivillige og for å skape best mulige møter for de som bruker vår tjeneste, er veiledergruppene et svært viktig verktøy. Veilederskolen har vist seg å dekke et viktig behov.

Ideen for veilederskolen er nå tilbudt andre senter i Kirkens SOS og 5 senter vil nå fortsette samarbeidet om dette arbeidet; nemlig avdelingene i Møre og Romsdal, Hedmark og Oppland, Borg, Trøndelag og Rogaland.

Med utgangspunkt i 40 deltagere pluss 5 personer som kursholdere og kursansvarlige, vil samlingene vare over tre trinn og bli holdt i nærheten av Gardermoen.

http://www.kirkens-sos.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss