Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1410 Ungdom mot Vold - BRU 2011

fikk på styremøte 17. juni 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 400.000 til prosjektet Bevisstgjøring og forebygging av Radikalisering blant Unge for 2011.

Ungdom mot Vold har gjennom 17 år arbeidet målrettet med risikoutsatt barn og ungdom. Ungdom mot Vold’s innsats innen kriminalitetsforebyggende arbeid i samfunnet er først og fremst å hjelpe og støtte barn og ungdom som av ulike årsaker er vanskeligstilt og som følge av det blir selv utsatt eller utsetter andre for kriminalitet.

I 2011 vil man videreføre arbeidet med å hindre at unge faller ut av skoleløpet, går uten arbeid eller annen sysselsetting, rekruttert til kriminelle nettverk..

UmVs fokus i 2011 vil derfor, i tillegg til den ordinære satsningen, være å forebygge at ekstreme radikale religiøse grupper får grep om særlig utsatt ungdom. Prosjektet forebygging av ekstrem radikalisering blant unge muslimer i Norge heter “Bevisstgjøring og forebygging av Radikalisering blant Unge”, forkortet med BRU.

Bakgrunnen er en økende bekymring som har vokst frem basert på dialog med unge muslimske gutter over mange år. Både justisdepartementet, Oslo politidistrikt og Oslo kommune tar dette på alvor, men det finnes få eksisterende tiltak. Samtidig er det heller ikke satt av midler for å igangsette noen. Samtlige instanser stiller seg positive til at Ungdom mot Vold viser veien for hvordan det forebyggende arbeidet kan utføres.

Ekstreme religiøse grupper har alltid eksistert, men man ser at særlig i det muslimske miljøet er det blitt en økende gruppe ungdommer som tiltrekkes dem. Dette er en liten, men sårbar gruppe som kan gjøre store fysiske og psykiske skader på seg selv og andre. Å forebygge at unge mennesker utvikler en et negativt handlingsmønster og å støtte dem inn i trygge nettverk er å verne om menneskeliv.

UmV har et utstrakt samarbeid med utdanningsvesenet, Kriminalomsorgen og politiet. UmV har nå opprettet en ny avdeling for deres samarbeid med barneverntjenesten som vil være gunstig for deres brukere og vil nå frem til flere trengende unge i samarbeid med barnevernet.

http://www.umv.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss