Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1413 Arne Nordeide – Kartveit - Vernemur

fikk på styremøte 17. juni 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 50.000 til istandsetting av vernemur på våningshuset på Kartveit.

Museumssenteret i Hordaland uttaler følgende om prosjektet: “ Våningshuset på Kartveit i Radøy kommune er en del av et tun med løe jordkjeller som skal være reist på midten av 1800-tallet. Den ene delen av huset skal ha blitt flyttet fra Sogn og bygd sammen med den gamle stua som stod der. I sørvestgavlen og i hjørnet mot sør er det vernemur. På Vestlandet er det ikke uvanlig å se slik vernemur, men ingen steder ligger de så tett som i Nordhordland. Det er viktig å ta vare på disse særtrekkene i byggeskikken. Når slike murer inngår i et helhetlig kulturmiljø som på Kartveit, er det det med på å øke kulturminneverdien. På denne bakgrunn kan man si at murene i våningshuset på Kartveit har høy antikvarisk verdi.”

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss