Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1415 Handelhøyskolen BI - Forskningsprosjekt

fikk på styremøte 17. juni 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 570.000 til forskningsprosjektet: “Gapet mellom liv og lære innen miljøvern”.

Siden Brundtland rapporten “Our Common Future” ble lansert for omkring et kvart århundre siden, har vårt samlede forbruk av begrensede ressurser vært i vekst. Verden bruker allerede 50 % mer ressurser enn det jorden produserer. De aller fleste er enige om at miljø og ressursvern er viktig. Likevel vil de færreste endre sitt forbruk. Denne studien vil se nærmere på dette gapet mellom liv og lære innen miljøvern.

I dette studiet vil man se nærmere på hvordan enkeltpersoner ser på seg selv og sin oppførsel når det gjelder miljøvern. Man vil ta utgangspunkt innen konkrete dagligdagse forhold, som for eksempel avfallssortering, sparedusj, enøk, bruk av kollektivtransport etc.

Tidligere studier viser at folk oppfatter seg selv som mer etisk korrekte enn andre oppfatter dem. Mer fokus på denne problemstillingen kan være et bidrag til et nytt spor.

http://www.bi.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss