Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1479 Stiftelsen Eidsfos Hovedgård - restaurering av Hvitesalen

fikk på styremøte 28. oktober 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 250.000 til restaurering av Hvitesalen på Eidsfos Hovedgård

Eidsfos Hovedgård ble bygget som bolig for eieren av Eidsfos Jernverk (stiftet i 1697), men man vet ikke nøyaktig når. Gården ble bebodd frem til 1987 og ble en stiftelse i 1990, med økonomisk bistand av AS Eidsfos Verk, Hof kommune og Vestfold fylkeskommune.

Stiftelsen ble opprettet for å sikre forsvarlig ivaretagelse av gården og for å beskytte eiendommen mot kortsiktig økonomisk utnyttelse.

Eidsfos Hovedgård ble fredet så tidlig som i 1923.

Hovedbygningen har i de senere år vært gjenstand for større restaureringsaktiviteter, finansiert gjennom støtte over statsbudsjettet.

Under tidligere restaureringsprosjekter er det blitt avdekket betydelig råteskader og forekomst av ekte hussopp i gulv og bærende bjelker. Store deler av den støtte SEH har mottatt de senere år har gått med til å utbedre disse skadene.

Hvitesalen er den siste av de store stuene i første etasje som skal restaureres og man er også her forberedt på større råteskader.

http://www.hovedgarden.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss