Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1482 Stiftelsen Svanhild - nye seil

fikk på styremøte 28. oktober 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 200.000 til nye seil for S/S Svanhild

S/S Svanhild er en restaurert galeas bygd i 1889 på Nordmøre og gikk i fraktfart, for det meste med fisk og salt, mellom Kristiansund og Lofoten, frem til 1975. Den originale riggen var en gaffelrigg med en pålemast med totalt seilareal på 400 m2. I 1952 ble Svanhild rigget om til galeas, som gjordet at seilene ble mindre.

I perioden 1991 til 1997 ble Svanhild restaurert ved Hardanger fartøyvernsenter, der det meste av skroget ble skiftet ut.

I 2001 fikk Svanhild status som verneverdig skip.

Svanhilds venner som drifter Svanhild, har en stor satsing på ungdom. To ganger har de deltatt på Tall Ship Race.

Storsatsingen med å bygge om lasterommet uten å gjøre inngrep, men på en reversibel måte, ble et økonomisk løft som det ikke kunne søkes restaureringsmidler for.

Med store sikkerhetskrav og gode rutiner for HMS, krav til godkjenning m.m. har Svanhild et stort behov for midler som faller utenfor det som Riksantikvaren kan dekke innenfor sine antikvariske prinsipp.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss