Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1495 Gamle Hvam museum - Fornyelse av gamle sikringsskap

fikk på styremøte 29. november 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 54.000 til fornyelse av gamle sikringsskap ved Gamle Hvam Museum

Gamle Hvam Museum er en avdeling av Stiftelsen Akershus fylkesmuseum, et konsolidert museum for et større antall av museene i Akershus.

Gamle Hvam Museum er et kulturhistorisk museum med i alt 21 antikvariske bygninger og omfattende samlinger innen landbruk, håndverk og innredning.

Gården er i dag en av de mest verdifulle storgårdsanleggene på Østlandet hvorav 6 av bygningene i det gamle tunet er fredet. Museet er medlem av Norsk Kulturarv og har fått tildelt kvalitetsmerket Olavsrosa.

Gamle Hvam Museum er meget godt sikret og utstyrt med tyveri- og brannvarsling i nesten alle bygningene. Det Store-Hvamstunet er dessuten utstyrt med sprinkleranlegg og lynvernbeskyttelse. Det meste av det gamle elektriske utstyret er skiftet ut.

Det som nå gjenstår er å skifte ut det gamle sikringsskapet. Hovedtavlen ble montert på 1970-tallet. Med stadig utvidelser av anlegget, fremstår skapet i dag som uoversiktlig, og uten jordfeilfunksjon.

http://www.akersmus.no/gamlehvam

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss