Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1502 Museet Midt IKS - Avd. Namdalsmuseet - brannsikring av bygninger

fikk på styremøte 29. november 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 109.993 til brannsikring av 3 bygninger ved Namdalsmuseet.

Namdalsmuseet er en avdeling i det konsoliderte Museet Midt IKS. Namdalsmuseets historie går tilbake til 1910 da Naumdøla Ungdomslag nedsatte en nemd som fikk i oppdrag å rede grunnen for et kulturhistorisk museum i Namdalen. Museet ble etablert i 1926 i Namsos som distriktsmuseum for hele Namdalen. Siden den gang har museet vokst og består i dag av mange ulike hus og tema som har som formål å vise Namdalens historie fra reformasjonen og frem til i dag.

Museet Midt IKS ble etablert i 2009 med formål å drive museal virksomhet i Namdalen. I dag består museet Midt av avdelingene Kystmuseet i Nord-Trøndelag på Vikan, Spillum Dampsag og Høvleri, Namdalsmuseet og Fylkesgalleriet i Nord-Trøndelag, alle tre siste med lokalisering til Namsos.

Hallvardmolåna er en Trønderlån, opprinnelig satt opp på gården Hallvardmo i Overhalla i 1828. Huset ble tatt ned og ble ferdig satt opp og innredet på Namdalsmuseet i år 2000. I dag fungerer bygningen som en kombinasjon av utstillingslokale, kontor og magasin. Magasinet befinner seg i et brannsikkert rom i en moderne kjeller under den gamle trønderlåna. Bygningen er verneverdig.

Sykehusmuseet ble bygget i 1897 i Sveitserstil og opprinnelig satt opp som sommersted til bruk for en av byens rike familier. Huset ble overtatt av Namdal Sykehus i 1930, til bruk som diakonissehjem. Var senere rivingstruet pga. planer om utvidelse av sykehuset, og ble derfor flyttet til Namdalsmuseet i 1987. Bygningen er verneverdig og unik i landssammenheng.

Kringkstingshuset ble bygget i 1936 for å gi plass til Namsos Kringkaster, en mellombølgesender som var aktiv til 1978. Huset brukes som lokale for temporære utstillinger og til utleie. Den eldste delen av bygningen er verneverdig som et av de få hus bygd i funksjonalistisk stil i Namsos.

Det søkes om økonomisk støtte til brannsikring av de tre utvalgte husene, som alle har mange gjenstander som bør sikres. Det nye automatiske brannvarslingsanlegget vil bli sammenkoblet med det allerede eksisterende anlegget som er direkte tilkoblet brannstasjonen i Namsos.

http://www.museetmidt.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss