Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1505 Støtt Brygge AS - Restaurering av stabburet og bua

fikk på styremøte 29. november 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 50.000 til restaurering av stabburet og bua ved Støtt gamle handelsstedt.

Støtt har gjennom flere hundre år vært et handelssted med betydelig aktivitet, og sammen med Kjerringøy, Grøtøya mv. var stedet sentralt på skipsleia i Nordland. Det er ikke mange slike steder igjen på Nordlandskysten og Norge for øvrig, og Støtt er unik da den store gjenstands- og dokumentasjonsmassen fra 1800-tallet er bevart.

Det gamle handelsstedet på Støtt er et viktig lokalt og regionalt kulturminne. Gammelbutikken blir fremhevet som særlig antikvarisk interessant og har det siste året fått støtte til restaurering.

Stabburet og Bua er også en sentral del av bygningsmassen til handelsstedet, og det er nå nødvendig med restaurering for å bevare de gamle bygningene. Stabburet er det eldste huset på Støtt og trolig fra 1700-tallet. Bua ble benyttet som egne bu helt fra tidlig 1800-tallet og illustrerer på sin måte det liv og virke som i sin tid var på handelsstedet.

Formålet med å restaurere Støtt gamle handelssted er å bli et viktig grunnlag for en satsning innen turisme, reiseliv og opplevelser. Det gamle handelsstedet består av Gammelbutikken, stabburet, bakeriet, rødbrygga og bua.
Selv om bygningene er i privat eie, vil en betydelig del av videre bruk være viet allmennyttige formål og kulturinteresser.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss