Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1510 WWF-Norge - prosjektet "Miljøutredning til en helhetlig forvaltningsplan for Nordsjøen og Skagerrak"

fikk på styremøte 29. november 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 250.000 til prosjektet "Miljøutredninger til en helhetlig forvaltningsplan for Nordsjøen og Skagerrak".

WWF arbeider for å stanse ødeleggelse av verdens natur og økosystemer – og for å skape en framtid der mennesker lever i harmoni med naturen.

Naturvernorganisasjonen WWF har 5 millioner støttespillere globalt og prosjekter i mer enn 90 land. Den norske avdelingen ble grunnlagt i 1970 og har i dag nærmere 9000 medlemmer. WWF er en internasjonal og politisk uavhengig naturvernorganisasjon som bygger sitt arbeid på vitenskapelig informasjon. WWF skaper løsninger ved å arbeide med informasjon, feltarbeid, påvirkning av beslutningstakere og utdanning. Visjonen er å skape en fremtid der mennesker lever i harmoni med naturen.

Fiskeri og havbruk er viktige norske næringer. Den totale eksportverdien av sjømat fra Norge var i 2010 på nærmere 55 milliarder kroner, og er dermed den nest største eksportnæringen i Norge.

Havbaserte næringer er alle kilder til forurensning som skader miljøet og naturens evne til produksjon og selvfornyelse. Nordsjøen og Skagerrak utgjør den delen av norsk økonomisk sone som er mest utsatt for påvirkning fra ulike typer menneskelige aktiviteter. Forurensningsbelastningen i disse områdene er økende og betydelig høyere enn i Barentshavet og Norskehavet. En del av forurensingstilførslene er nasjonale, mens andre tilføres havområdene via luft- og havstrømmer.

For å stoppe denne utviklingen har WWF i lang tid vært pådriver for å få til en forvaltningsplan for Nordsjøen og Skagerrak, og er glad for at arbeidet med dette er kommet i gang.

WWF er nå blitt bedt av Klima- og forurensingsdirektoratet om å følge opp dette og komme med innspill til seks miljøutredninger:

- Petroleumsvirksomhet
- Fornybar energiproduksjon til havs
- Fiskeri og havbruk
- Skipstrafikk
- Land- og kystbasert aktivitet
- Klimaendring, havforsuring og lang transportert forurensning

http://www.wwf.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss