Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1512 Fjørå Kailag - vedlikehold av kai og kaihus

fikk på styremøte 29. november 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 50.000 til vedlikehold av kai og kaihus i Fjørå.

Fjørå Kailag ble stiftet i 1909 for å bygge kai på “Fjøråskjæret”.
Kaianlegget og kai hus ble rasert ved Tafjordulykken i1934, og nåværende anlegg ble klar i 1935. Ny fergekai ble utbygget i 1960 som ble benyttet frem til 1974 da hele kaianlegget ble nedlagt og avviklet, ny vei og tunell til Valldal sto da ferdig.

I flg. direktør i Stiftelsen Geirangerfjorden Verdensarv, er Fjørå Kai og kai hus det siste gjenværende anlegg av denne typen i Storfjorden, og derfor av betydelig kulturhistorisk verdi å vedlikeholde og ta vare på. Kaia er ellers en yndet fiskeplass for sportsfiskere med utsiktpunkt mot Tafjordraset fra 1934.

Kaia ligger kloss opp til den kulturhistoriske naustrekka i Fjørå og vil derfor være et viktig bidrag, i oppusset stand for bygdas identitet, og et viktig kulturminne fra mellomkrigstid og etterkrigstid, da fjorden bandt bygdene sammen.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss