Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1513 Gurebo Gård - elektrisk anlegg i hovedbygg

fikk på styremøte 29. november 2011 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 øremerket nytt elektrisk anlegg i hovedbygningen på Gurebo.

Hovedbygningen på Gurebo Gård er et tømret midtangshus i 2 etasjer, oppført rundt 1750 i flg. SEFRAK-registeret. Deler av huset kan være betydelig eldre. Gården har vært i familiens eie siden 1600-tallet. Huset ble endret noe i 1871, men lite er forandret siden den gang. Huset og interiøret har antikvarisk verdi og anlegget er særlig godt bevart.

Gården har vært et knutepunkt for bygda. Der har vært mølle, sagbruk og støperi i generasjoner, I dag er gården i full drift, med husdyr (14 ulike slag) med utleiehytter, kraftverk og som besøksgård.

Eier ser det som viktig å ta vare på hovedhuset og bevare gårdens historiske verdier, men ser det som nødvendig med nytt elektrisk anlegg, restaurere piper, nye gulv i gangen samt restaurere kjøkken og bad for å kunne flytte inn med sin familie.

http://www.gurebo.com

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss