Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1520 - Scandinavie Eiendom AS - elektro og brannvarsling

fikk på styremøte 7. februar 2012 i Stiftelsen UNI kr. 100.000, øremerket elektro og brannvarling i Torolv Kveldulvsonsgt. 43

Scaninavie er Sandnessjøens eldste og eneste gjenværende bygg fra tidlig 1800-tallet. Etter en lang historie som gjestgiveri o.l. har nåværende eiere drevet 2 butikker i bygget. Begge er pensjonister og har nå solgt bygget til Scandinavie eiendom AS.

Bygget er et markert og spesielt innslag i bybildet rundt Sandnessjøens torv.
Næringsdrivende og privatpersoner har på et ideelt grunnlag gjennom det nystartede selskapet Scandinavie eiendom AS tatt initiativ til å sikre at bygget blir tatt vare på, renovert og utviklet for å kunne bestå i evig tid.
Bygget har stort behov for vedlikehold. Elektrisk anlegg, VVS, brannsikring må totalrenoveres og tilpasses den nye driftsformen for bygget.

Bygget er i flg. Reguleringsplan vernet for fasadeendringer og må ha Fylkeskulturens samtykke til endringer. Dog har det i årenes løp skjedd vindusutskiftninger m.m. som må tilbakeføres til opprinnelig type.

Fylkeskonservatoren har i f.b.m. en registrering av eldre bygninger i 1984 gitt følgende beskrivelse av bygget: Sannsynligvis den mest bevaringsverdige bygningen i Sandnessjøen både ut fra alder og arkitektonisk verdi. Fredning bør vurderes. Nærmere undersøkelser må foretas. Fasaden er godt bevart. Vern anbefales på det sterkeste.

For at man skal ha et inntektsgrunnlag til å drifte huset, er det planer om i første etasje å oppruste en historisk kafé ala kafeene i Sjøgata i Mosjøen. I annen etasje er det tenkt en fotoutstilling, designet i samråd med Helgeland museum.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss