Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1528 D/S Turisten AS - utbedring til drift

fikk på styremøte 7. februar 2012 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til utbedring av pålegg fra Sjøfartsdirektoratet for å holde D/S Turisten i drift på Haldenvassdraget

DS "Turisten" er Haldenkanalens Dronning, og er Norges største privatfinansierte restaureringsprosjekt. Hun er bygget ved Nyland Mek. Verksted i Kristiania i 1887. Hun seiler på orginal kjøl, men har fått byttet ca. 80 % av stålet i skroget, klinket sammen med 60.000 nagler slik hun opprinnelig ble bygget. Likeledes er hele innmaten ny, men bygget etter nøyaktige spesifikasjoner i samsvar med Riksantikvarens anvisninger og råd. Resultatet er blitt en historisk reise i skipsbyggerkunst. Skipet har i dag som før den originale dampmaskinen som gjør henne til et flytende teknisk museum.

Norsk Teknisk Museum hadde i perioden skipet lå på sjøens bunn, fra 1967-1997, maskinen utstilt i sine lokaler i Oslo, men friga denne når rederne viste omverdenen at de maktet den utrolige jobben med å ta henne opp og gjenskape dette smykke av et skip.

D/S Turisten står i dag på Riksantikvarens lister.

For at flest mulig skal oppleve «Dronningens» ferd gjennom Haldenvassdraget, søkes det om midler til å utbedre pålegg gitt fra Sjøfartsdirektoratet.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss