Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1530 Stiftelsen D/S Stord I - isolasjon av kjele, maskinutrustning og sikkerhetsutstyr

fikk på styremøte 7. februar 2012 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 øremerket isolasjon av kjele, maskinutrustning samt sikkerhetsutstyr

Stiftelsen DS Stord I ble vedtatt opprettet av Veteranskiplaget Fjordabåten som stiftelse i 2006 med formål å istandsette og vedlikeholde DS Stord I som veteranskip med hjemmehavn i Bergen. Stiftelsen kan gjennom egne tiltak eller ved utleie sette DS Stord I i drift.

Det tidligere passasjerruteskipet DS Stord av 1913, tilhørte Hardanger Sunnhordlands Dampskipsselskap - HSD frem til 1969. Veteranskipslaget Fjordabåten kjøpte båten i 1981 og gav det navnet Stord I. Riksantikvaren gav skipet vernestatus i 1991 og støtter prosjektet med årlige tildelinger. Istandsettingen skal gjenskape skipet slik det var som dampskip etter ombygging i 1931 etter antikvariske krav satt av Riksantikvaren.

De største delprosjektene har vært å istandsette skroget og overbygning med styrhus, båtdekk og promenadedekk. Dugnaden har vært omfattende og særlig istandsetting av dampmaskinen har krevd stor dugnadsinnsats fra maskinkyndige. Siden 2005 har DS Stord I gått for egen dampmaskin. Fra 1988 til dags dato har dugnadsinnsatsen utgjort ca. 12,5 mill. kr.

Innredningen av D/S Stord I har passert mange milepæler: De tre 1. plass salongene er ferdige. Skipperlugar, postkontor, billettkontor, sjukelugar, passasjer- og mannskapslugarer i midtskipshuset ble ferdige våren 2010. Området på hoveddekket ved fremre lasteluke ble istandsatt høsten 2010/våren 2011 med 2. plass spisesalong og sterris.

Tildelingene fra Stiftelsen UNI har vært viktige finansieringskilder til disse arbeidene sammen med tildelinger fra Norsk Kulturminnefond, private fond og rederier. P.g.a. disse tildelingene han man holde en jevn og god framdrift.

Nye tildelinger er avgjørende for å holde kontinuitet i arbeidene mot ferdig restaurert skip i 2013, som er året for 100-årsjubileum for D/S Stord I.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss